Ültess fát nem éltél hiába!

Foki-hegyi Egyesület és a Siófoki Kosársuli Egyesület tagjai faültetési akciót tartottak a tegnapi nap folyamán. A felajánlásból érkezett 40 db korai juharfát (Acer platanoides ‘Emerald Queen’) a vidám és jókedvű önkéntesek ültették el a Foki-hegyen; a Szépvölgyi utcai temető bejáratánál, a Nefelejcs köznél a kutyafuttatónál valamint a Berda és Küszhegyi utcák sarkán. Nagy örömünkre szolgált, hogy velünk tartott Witzmann Mihályúr, térségünk országgyűlési képviselője is.
Azon túl, hogy szebbé, élhetőbbé, árnyékosabbá válik környezetünk, a fák ültetésének több fontos üzenete is van az itt élők számára. Az utódaink figyelmének felhívása, a példakövetés, amely akkor hatékony, ha pontosan ismert annak miértje. Zöld környezetben jobb élni, és érdemes megemlíteni azt is, hogy egy év alatt egy átlagos fa 12 kg szén-dioxidot lélegez be, és egy négytagú család számára egy évre elegendő oxigént bocsát ki.
Érdemes odafigyelnünk, példát mutatva a környezetünknek, hogy igenis, mi is sokat tehetünk – magán emberként és civil szervezetek közösségeként – valamit a Földünkért, és a gyermekeink jövőjéért, mert a szemléletformálás csak példamutatással lehetséges és csak akkor hatékony, ha az őszinte érzéseink és céljaink megvalósításáért cselekszünk!
Köszönetet mondunk felajánlóinknak: Gabi Éva és Ákos Éva és a segítőinknek: Józsefné TakácsGabriella Tauber és Takács László!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük